Geef uw stormschade aan : Op 3 en 4 januari trok er een hevige storm over ons land, die ook in Herentals schade heeft aangericht. Om een goed totaalbeeld te krijgen van de schade, vragen we u ons een overzicht te bezorgen uw geleden schade. U stelt best een lijst op, vergezeld van de nodige foto’s en een raming van de schade of herstelkosten. Vergeet zeker ook niet uw naam, adres en telefoonnummer te vermelden. Deze gegevens maken we over aan de Federale Dienst Rampenschade, die beslist om de storm al dan niet als ramp te erkennen.

Om een financiële tegemoetkoming voor de geleden schade te bekomen, neemt u eerst contact op met uw persoonlijke verzekeringsagent. Sinds 1 maart 2007 wordt schade geleden door de meest voorkomende natuurrampen gedekt door uw brandverzekering. Wanneer dit niet zo is, kunt u eventueel een beroep doen op het rampenfonds. Dat kan enkel als u aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Als de goederen niet verzekerd zijn wegens uw financiële toestand (u hebt recht op een leefloon of een gelijkwaardige financiële hulpverlening).
  • Als de goederen niet gedekt worden door de verzekering (niet-binnengehaalde oogsten, levende veestapel buiten het gebouw, …).
  • Als de goederen geen eenvoudig risico vormen (onder andere goederen die een bepaald verzekerd bedrag overschrijden).

Indien de storm als ramp erkend wordt, verneemt u dit via de media en via www.herentals.be. Indien u dan beroep wenst te doen op een tussenkomst van het rampenfonds en u voldoet aan bovenstaande voorwaarden, kunt u de nodige documenten opvragen bij de stad.

U kunt uw schade-inventaris overmaken aan de balie van het administratief centrum of via mail aan noodplanning@herentals.be.

Meer informatie: dienst noodplanning, administratief centrum, Augustijnenlaan 30, tel. 014-28 50 50, info@herentals.be

Gratis lessen aquafit

Elk nieuw jaar begint voor velen met het voornemen om meer te sporten. Het stadsbestuur geeft u alvast een duwtje in de rug door u gratis te laten kennismaken met twee uiteenlopende watersportactiviteiten: aquajogging en dynamische relaxatie. Op woensdag 8 januari kunt u van 20 tot 20.50 uur deelnemen aan een les aquajogging en op donderdag 9 januari van 21 tot 21.50 uur aan een les dynamische relaxatie. U kunt zich inschrijven aan de kassa van het Netepark. Op www.uitinherentals.be/aquafit vindt u meer informatie over de verschillende aqualessen.


Offerte-oproep voor kandidaat-uitbaters van de jachthaven

Vzw Toerisme Herentals is, in opdracht van de stad Herentals, belast met de inrichting en de exploitatie van de jachthaven aan de Noordervaart in Herentals. Voor de dagelijkse exploitatie doet de vzw via een concessieovereenkomst beroep op een zelfstandige uitbater die de functie van havenmeester waarneemt en de commerciële uitbating van de havencafetaria verzorgt.

De huidige concessieperiode van negen jaar loopt af op 30 april 2014. Daarom schrijft Toerisme Herentals een offerte-oproep uit voor kandidaat-uitbaters. De nieuwe concessieperiode loopt van van 1 mei 2014 tot en met 31 maart 2023. Rekening houdend met de reacties van de belangstellenden op de oorspronkelijke offerte-oproep van 1 september 2013 heeft de raad van bestuur van Toerisme Herentals besloten om de voorwaarden van de offerte-oproep aan te passen en de concessie opnieuw open te stellen. U kunt de offerte- en randvoorwaarden en een model van ontwerp-concessieovereenkomst opvragen bij de dienst toerisme (Grote Markt 35, toerisme@herentals.be).


Koorfestival in IJsselstein

Het Herentalse kinderkoor W.A.N.T.E.D. neemt op zondag 26 januari deel aan een koorfestival in onze Nederlandse zustergemeente IJsselstein. Het koorfestival is een organisatie van het Herentalse en IJsselsteinse jumelagecomité en is een ideale gelegenheid om kinderen van de jumelagegemeenten met elkaar in contact te brengen.